Language:
Home Breadcrumb Separator Image Our News Breadcrumb Separator Image Announcements Breadcrumb Separator Image Οι πιστοποιήσεις LanguageCert παρουσιάστηκαν στη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα

Οι πιστοποιήσεις LanguageCert παρουσιάστηκαν στη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2017

LANGUAGECERT: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

O Όμιλος PeopleCert παρουσιάζει τη νέα γενιά πιστοποιήσεων στην αγγλική γλώσσα στην παγκόσμια αγορά γλωσσομάθειας

Με αιχμή την τεχνολογία, αλλά και το πλεονέκτημα της βαριάς βρετανικής κληρονομιάς, ο παγκοσμίου εμβέλειας όμιλος πιστοποιήσεων PeopleCert παρουσίασε τη νέα, βρετανικής προέλευσης, πιστοποίηση γλωσσομάθειας, LanguageCert International ESOL (αγγλικά για μη αγγλόφωνους). Mετά την Αγγλία, την Ουαλία και τη Νέα Ζηλανδία, η PeopleCert φέρνει στην Ελλάδα τις πιστοποιήσεις αγγλομάθειας LanguageCert οι οποίες, μέσα στους επόμενους 18 μήνες, θα έχουν παρουσία σε 150 χώρες παγκοσμίως.

Η LanguageCert, ως φορέας πιστοποίησης, στοχεύει σε υψηλής ποιότητας πιστοποιήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων, προσφέροντας εξετάσεις προσαρμοσμένες στην ταχύτητα της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες εκπαιδευτικών και σπουδαστών.

Η πρωτοποριακή σειρά πιστοποιήσεων της αγγλικής γλώσσας LanguageCert International ESOL παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της πρέσβειρας κ. Κέιτ Σμίθ, σε ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) Βύρων Νικολαΐδης, ιδρυτής, πρόεδρος και CEO τoυ Ομίλου PeopleCert, ο πρώην CEO των πιστοποιήσεων αγγλικής γλώσσας του Cambridge Dr. Michael Milanovic, Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της LanguageCert, καθώς και ο Μάριος Μολφέτας, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης της LanguageCert ανέπτυξαν τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της νέας αυτής πιστοποίησης ξένων γλωσσών.

Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων LanguageCert χρησιμοποιούνται προηγμένες, καινοτόμες και ευέλικτες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από τον Όμιλο PeopleCert, και θα έχουν εφαρμογή στο άμεσο μέλλον σε υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ.

Η υπερσύγχρονη τεχνικά υποδομή της PeopleCert δίνει στην LanguageCert ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, επιτρέποντας τη διοργάνωση εξετάσεων σύμφωνα με τις ανάγκες και απαιτήσεις των εκπαιδευτικών οργανισμών και υποψηφίων, σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα ανάλογα με τη ζήτηση, και σε συχνές ημερομηνίες εξετάσεων.

Ειδικότερα, η PeopleCert προσφέρει ορισμένες καινοτομίες που διαφοροποιούν το LanguageCert International ESOL σε σχέση με άλλες πιστοποιήσεις:

  • Ξεχωριστές Γραπτές εξετάσεις (ενότητες Listening, Reading Writing) και Προφορικές εξετάσεις (ενότητα Speaking) που οδηγούν σε ξεχωριστά πιστοποιητικά. Οι υποψήφιοι μπορούν να δώσουν και τις δύο εξετάσεις μαζί ή σε διαφορετικές εξεταστικές περιόδους, κατοχυρώνοντας την πιστοποίηση που πέτυχαν, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτύχει στην άλλη.
  • Διεξαγωγή κεντρικών εξετάσεων κάθε μήνα στην Αθήνα και 4 φορές το χρόνο σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Επιπλέον εξετάσεις γίνονται από τα Αναγνωρισμένα Εξεταστικά Κέντρα κατόπιν αιτήματός τους (on-demand), παρέχοντας ευελιξία ως προς τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής.
  • Εξυπηρέτηση και υποστήριξη πελατών 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Ο φορέας αξιολόγησης και πιστοποίησης γλωσσικών δεξιοτήτων LanguageCert είναι αναγνωρισμένος από το Office of Qualifications and Examinations Regulation (Ofqual), την Ανεξάρτητη Αρχή που ρυθμίζει την ποιότητα των εξετάσεων και των αξιολογήσεων στην Αγγλία.

Στην Ελλάδα, τα επίπεδα αξιολόγησης γνώσης της αγγλικής γλώσσας B1, B2, C1 and C2 αναγνωρίζονται πλήρως από το ΑΣΕΠ.

Οι πιστοποιήσεις LanguageCert International ESOL προσφέρονται σε έξι επίπεδα (A1, A2, B1, B2, C1, C2) και είναι πλήρως εναρμονισμένες με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (Common European Framework of Reference - CEFR), συμπεριλαμβάνοντας όλες τις γλωσσικές δεξιότητες: Listening, Reading, Writing (Κατανόηση προφορικού λόγου, Κατανόηση γραπτού λόγου και Παραγωγή γραπτού λόγου) μέσω της γραπτής εξέτασης, και Speaking (Παραγωγή προφορικού λόγου) μέσω της προφορικής εξέτασης.

Σήμερα, οι πιστοποιήσεις LanguageCert International ESOL είναι αναγνωρισμένες σε χώρες όπου τα αγγλικά είναι η επίσημη γλώσσα, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Ουαλία, αλλά και στην Ισπανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Τσεχία, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία εξάπλωσης παγκοσμίως.

Η σειρά πιστοποιήσεων LanguageCert International ESOL φέρει στο DNA της βρετανική κληρονομιά, καθώς προήλθε από τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις του βρετανικού φορέα πιστοποίησης City & Guilds. Εν συνεχεία εξελίχθηκε από την διεθνούς κύρους ακαδημαϊκή ομάδα της LanguageCert , ώστε σήμερα να συνάδει με τις πλέον σύγχρονες ακαδημαϊκές και τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ παράλληλα διατήρησε τη βρετανική κουλτούρα και κληρονομιά της.

Σήμερα, εξετάσεις LanguageCert πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 165 εξεταστικά κέντρα σε 25 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 6.000 γλώσσες που υπάρχουν, ο μισός πληθυσμός ομιλεί μόνο δέκα από αυτές. Η αγγλική γλώσσα κυριολεκτικά κυριαρχεί ανάμεσα σε αυτές τις δέκα, ενώ αποτελεί την επίσημη γλώσσα σε 54 χώρες. Επί της ουσίας, είναι η πρώτη παγκοσμίως «κοινή διάλεκτος» (Lingua Franca). Εκτιμάται ότι τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άτομα διδάσκονται αγγλικά παγκοσμίως και σύμφωνα με έρευνα του British Council ο αριθμός αυτός θα αγγίξει το 1.9 δις μέχρι το 2020.

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και CEO του ομίλου PEOPLECERT Βύρων Νικολαΐδης σημείωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι η LanguageCert, η πλέον καινοτόμος και προηγμένη ESOL στον κόσμο εισέρχεται στην ελληνική αγορά. Με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών της PeopleCert, όπως το Διαδικτυακό Σύστημα Επιτήρησης (Online Invigilation System) και με την κατοχή από την πλευρά μας του πιο σημαντικού και έμπειρου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, η LanguageCert αποτελεί την επόμενη γενιά Πιστοποιητικών Αγγλικής Γλώσσας».

Ο Dr. Michael Milanovic, Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της LanguageCert και πρώην CEO των πιστοποιήσεων αγγλικής γλώσσας του Cambridge δήλωσε: «Η LanguageCert συνδυάζει την παράδοση και εμπειρία με την καινοτομία. Είναι μια μοναδική και πρωτοπόρος σειρά εξετάσεων δεξιοτήτων αγγλικής γλώσσας, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα, σύγχρονα συστήματα διαδικασιών και εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με την εξαιρετική ομάδα της LanguageCert».

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με:

Φωτεινή Καλλίρη,

Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Επικοινωνίας PeopleCert

30 694 510 7197

Email: foteini.kalliri@peoplecert.org

 

Σχετικά με την LanguageCert

Η LanguageCert είναι διεθνής φορέας πιστοποίησης γλωσσικών δεξιοτήτων. Είναι θυγατρική του ομίλου PeopleCert, οργανισμού με ηγετική θέση στην αγορά πιστοποίησης παγκοσμίως, που έχει διεξάγει εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 180 χώρες. Η LanguageCert αναπτύσσει προϊόντα πιστοποίησης γλωσσικών δεξιοτήτων, και συγχρόνως συνεργάζεται με κορυφαίους οργανισμούς παγκοσμίως για να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αξιολόγησης και πιστοποίησης ξένων γλωσσών. 

www.languagecert.gr

 

Σχετικά με την PeopleCert

Η PeopleCert είναι ένας κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης προσώπων με παγκόσμια παρουσία και πρωτοπόρα τεχνολογία. Σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς, η PeopleCert αναπτύσσει κορυφαία προϊόντα αξιολόγησης δεξιοτήτων και διενεργεί εξετάσεις πιστοποίησης σε περισσότερες από 180 χώρες και 25 γλώσσες. Χάρη στη βραβευμένη τεχνολογία διενέργειας εξετάσεων που έχει αναπτύξει, η εταιρεία δίνει στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους και να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

www.peoplecert.org