Γλώσσα:
Αρχική Breadcrumb Separator Image Εξετάσεις Αγγλικών Breadcrumb Separator Image LanguageCert ESOL και Επίπεδα CEFR

Πιστοποιήσεις LanguageCert International ESOL και επίπεδα CEFR

Τα επίπεδα των πιστοποιήσεων LanguageCert International ESOL (Listening, Reading, Writing και Speaking) αντιστοιχούν στα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) ως εξής:

Επίπεδα CEFR

Τίτλοι CEFR

Τίτλοι LanguageCert

A1

Breakthrough

Preliminary

A2

Waystage

Access

B1

Threshold

Achiever

B2

Vantage

Communicator

C1

Effective operational proficiency

Expert

C2

Mastery

Mastery

 

Διαφορές μεταξύ επιπέδων

A1

Ο υποψήφιος μπορεί να χρησιμοποιήσει καθημερινές εκφράσεις και πολύ βασικές προτάσεις για πρακτικές ανάγκες. Μπορεί να ρωτήσει και να απαντήσει ερωτήσεις που αφορούν προσωπικά στοιχεία, αλλά και να κατανοήσει μικρά κείμενα με θεματολογία που του είναι οικεία. Ακόμη, είναι ικανός να αποκομίσει πληροφορίες από σύμβολα και να γράψει απλές και μικρές προτάσεις.

 

A2

Ο υποψήφιος μπορεί να κατανοήσει προτάσεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά και να επικοινωνήσει ανταλλάσσοντας πληροφορίες. Έχει την ικανότητα να αποκομίζει πληροφορίες από μικρά κείμενα, πηγές με οικεία προς αυτόν θεματολογία, και σύμβολα, αλλά και να γράφει προτάσεις για να επικοινωνήσει για ένα συγκεκριμένο σκοπό.

 

B1

Ο υποψήφιος μπορεί να κατανοήσει τα κύρια σημεία, αλλά και να αναφέρει πληροφορίες εκφράζοντας συναισθήματα και προσωπικές απόψεις σε οικεία θέματα. Έχει την ικανότητα να συμμετάσχει ενεργά σε μια συζήτηση με σκοπό την επιτυχημένη επικοινωνία, παράγοντας απλό λόγο, αλλά περιγράφοντας εμπειρίες, γεγονότα, όνειρα, ελπίδες και φιλοδοξίες.

 

B2

Ο υποψήφιος είναι σε θέση να κατανοήσει τις κύριες ιδέες ενός σύνθετου κειμένου. Ακόμη, μπορεί να συνδιαλλαγεί με κάποια άνεση και αυθορμητισμό που καθιστούν δυνατή την επιτυχημένη επικοινωνία χωρίς να υπάρχει προβλήμα κατανόησης από την άλλη πλευρά του συνομιλητή. Μπορεί να συμμετάσχει ενεργά σε μια συζήτηση τόσο πάνω σε γνωστή όσο και σε μη οικεία προς αυτόν θεματολογία, καθιστώντας τον ικανό να επικοινωνεί σε βάθος.

 

C1

Ο υποψήφιος μπορεί να κατανοήσει ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών, μακροσκελών κειμένων και να αναγνωρίσει σημασίες που υπονοούνται. Είναι σε θέση να εκφραστεί άνετα και αυθόρμητα, και να συμμετάσχει ενεργά σε μια συζήτηση κάνοντας σαφή και αποτελεσματικά σχόλια. Έχει την δυνατότητα να παραγάγει σαφή, καλά διαρθρωμένα, λεπτομερή κείμενα για σύνθετα θέματα, αναδεικνύοντας αποτελεσματικά τις απόψεις του.

 

C2

Ο υποψήφιος μπορεί να κατανοήσει με ευκολία σχεδόν όλα όσα ακούει ή διαβάζει. Είναι σε θέση να συνοψίζει πληροφορίες, να εκφέρει απόψεις και λογικά επιχειρήματα, αλλά και να εκφραστεί αυθόρμητα, με μεγάλη άνεση και ακρίβεια, διαχωρίζοντας λεπτά σημασιολογικά νοήματα ακόμα και σε ιδιαίτερα σύνθετες περιστάσεις.