Γλώσσα:
Αρχική Breadcrumb Separator Image Αγγλικά Breadcrumb Separator Image LanguageCert Test of English (LTE) A1-C2 Listening & Reading

LanguageCert Test of English (LTE) A1-C2 Listening & Reading

Ένα Listening και Reading τεστ ιδανικό για υποψήφιους που βρίσκονται ήδη σε ένα μεσαίο ή υψηλό επίπεδο (B2-C2).

Όλοι οι υποψήφιοι κάνουν το ίδιο τεστ ανεξαρτήτως της γλωσσικής τους επάρκειας και λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό με βάση την απόδοσή τους, κατατάσσοντάς τους στα επίπεδα Α1 έως και C2 του CEFR. Η εξέταση σε εξεταστικό κέντρο είναι διαθέσιμη σε paper based, computer-based μορφή αλλά και ως online εξέταση με ζωντανή τηλεπιτήρηση.

Το computer-based LTE A1-C2 είναι ένα τεστ σχεδιασμένο να προσαρμόζει τη δυσκολία των ερωτήσεων που εμφανίζονται στον υποψήφιο ανάλογα με την απόδοσή του κατά τη διάρκεια του τεστ. Αυτό διασφαλίζει πως όταν το τεστ  LTE A1-C2 γίνεται σε computer-based μορφή μέσω ενός εξεταστικού κέντρου ή online, ο αριθμός των ερωτήσεων και κατά συνέπεια η διάρκεια του τεστ μειώνονται σε σχέση με την διενέργεια του Paper-based. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα με τον τρόπο εξέτασης, τα αποτελέσματα και τα πιστοποιητικά είναι ακριβώς τα ίδια και έχουν την ίδια αναγνώριση.

Καινοτομία στον τομέα των εξετάσεων ξένων γλωσσών


Οι LanguageCert Online εξετάσεις με απομακρυσμένη, ζωντανή τηλεπιτήρηση είναι μία νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους υποψηφίους να κάνουν την εξέτασή τους οποτεδήποτε (24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο), οπουδήποτε και με έκδοση αποτελεσμάτων σε μόλις 2 εργάσιμες ημέρες. Το μόνο που χρειάζεται ο υποψήφιος είναι έναν υπολογιστή, web κάμερα και αξιόπιστη σύνδεση στο internet. Ένας εκπαιδευμένος επιτηρητής είναι πάντα online για να καθοδηγεί, να υποστηρίζει και να επιβλέπει τον υποψήφιο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης. Η επιτήρηση γίνεται στα αγγλικά. Οι LanguageCert Online εξετάσεις είναι ένας καινοτόμος τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων που οδηγεί στην ίδια πιστοποίηση με αυτή που προκύπτει μέσω εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο: ίδια εξέταση, ίδιο πιστοποιητικό, ίδια αναγνώριση.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά  με τη νέα αυτή μέθοδο εξετάσεων, πατήστε εδώ.

Ποιοι είναι οι κανόνες αξιολόγησης των Γραπτών Εξετάσεων;

Το τεστ αξιολογεί τις δεξιότητες των υποψηφίων στο Listening και Reading, καθώς και τις γνώσεις τους στην γραμματική και το λεξιλόγιο.

Διάρκεια Εξέτασης:
Paper Based (2 ώρες)

  • Listening 50 λεπτά
  • Reading 70 λεπτά

Computer Based: 60 – 90 λεπτά

  • Listening: 25 λεπτά (περίπου)
  • Reading:  35 λεπτά (περίπου)

Online Exams: 60 – 90 λεπτά

  • Listening: 25 λεπτά (περίπου)
  • Reading:  35 λεπτά (περίπου)

Το τεστ περιλαμβάνει τους ακόλουθους τύπους ασκήσεων:

  • Πολλαπλών επιλογών: οι υποψήφιοι διαβάζουν ένα κείμενο ή ακούνε μία μαγνητοφώνηση και κατόπιν απαντάνε τις ερωτήσεις. Κάθε ερώτηση έχει τρείς επιλογές, μόνο η μία επιλογή είναι σωστή. 

Εξέταση

Έντυπη Μορφή Εξέτασης

Ηλεκτρονική Μορφή Εξέτασης

Διάρκεια

Δομή

Διάρκεια*

Δομή

Listening & Reading
(Κατανόηση Προφορικού & Γραπτού Λόγου)

Listening: περίπου  50 λεπτά

4 μέρη /50 ερωτήσεις

περίπου. 60-90 Ελάχιστο - μέγιστο

περίπου 26 ερωτήσεις

Reading: 70 λεπτά

4 μέρη/60 ερωτήσεις

περίπου 30 ερωτήσεις

Σύνολο  :120 λεπτά

Σύνολο: 110 ερωτήσεις

Σύνολο 60-90 λεπτά

Σύνολο: περίπου 56 ερωτήσεις

*Σημείωση: Τα «προσαρμοστικά τεστ ( adaptive test)  έχουν διαφορετικούς χρόνους καθώς είναι προσαρμοσμένα στο κάθε υποψήφιο ξεχωριστά. Η μέγιστη χρονική διάρκεια του τεστ είναι 90 λεπτά, αλλά συνήθως παίρνει γύρω στα 60 λεπτά. Για υποψήφιους χαμηλότερου γνωστικού επιπέδου το τεστ μπορεί να διαρκέσει λιγότερο.