Γλώσσα:
Αρχική Breadcrumb Separator Image Εξετάσεις Αγγλικών Breadcrumb Separator Image LanguageCert Test of English (LTE) A1-C2 Listening & Reading

LanguageCert Test of English (LTE) A1-C2 Listening & Reading

Ένα Listening και Reading τεστ ιδανικό για υποψήφιους που βρίσκονται ήδη σε ένα μεσαίο ή υψηλό επίπεδο (B2-C2).

Όλοι οι υποψήφιοι κάνουν το ίδιο τεστ ανεξαρτήτως της γλωσσικής τους επάρκειας και λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό με βάση την απόδοσή τους, κατατάσσοντάς τους στα επίπεδα Α1 έως και C2 του CEFR. Η εξέταση σε εξεταστικό κέντρο είναι διαθέσιμη σε paper based, computer-based μορφή αλλά και ως online εξέταση με ζωντανή τηλεπιτήρηση.

Το computer-based LTE A1-C2 είναι ένα τεστ σχεδιασμένο να προσαρμόζει τη δυσκολία των ερωτήσεων που εμφανίζονται στον υποψήφιο ανάλογα με την απόδοσή του κατά τη διάρκεια του τεστ. Αυτό διασφαλίζει πως όταν το τεστ  LTE A1-C2 γίνεται σε computer-based μορφή μέσω ενός εξεταστικού κέντρου ή online, ο αριθμός των ερωτήσεων και κατά συνέπεια η διάρκεια του τεστ μειώνονται σε σχέση με την διενέργεια του Paper-based. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα με τον τρόπο εξέτασης, τα αποτελέσματα και τα πιστοποιητικά είναι ακριβώς τα ίδια και έχουν την ίδια αναγνώριση.

Καινοτομία στον τομέα των εξετάσεων ξένων γλωσσών


Οι LanguageCert Online εξετάσεις με απομακρυσμένη, ζωντανή τηλεπιτήρηση είναι μία νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους υποψηφίους να κάνουν την εξέτασή τους οποτεδήποτε (24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο), οπουδήποτε και με έκδοση αποτελεσμάτων σε μόλις 2 εργάσιμες ημέρες. Το μόνο που χρειάζεται ο υποψήφιος είναι έναν υπολογιστή, web κάμερα και αξιόπιστη σύνδεση στο internet. Ένας εκπαιδευμένος επιτηρητής είναι πάντα online για να καθοδηγεί, να υποστηρίζει και να επιβλέπει τον υποψήφιο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης. Η επιτήρηση γίνεται στα αγγλικά. Οι LanguageCert Online εξετάσεις είναι ένας καινοτόμος τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων που οδηγεί στην ίδια πιστοποίηση με αυτή που προκύπτει μέσω εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο: ίδια εξέταση, ίδιο πιστοποιητικό, ίδια αναγνώριση.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά  με τη νέα αυτή μέθοδο εξετάσεων, πατήστε εδώ.

Ποιοι είναι οι κανόνες αξιολόγησης των Γραπτών Εξετάσεων;

Το τεστ αξιολογεί τις δεξιότητες των υποψηφίων στο Listening και Reading, καθώς και τις γνώσεις τους στην γραμματική και το λεξιλόγιο.

Διάρκεια Εξέτασης:
Paper Based (2 ώρες)

  • Listening 50 λεπτά
  • Reading 70 λεπτά

Computer Based: 60 – 90 λεπτά

  • Listening: 25 λεπτά (περίπου)
  • Reading:  35 λεπτά (περίπου)

Online Exams: 60 – 90 λεπτά

  • Listening: 25 λεπτά (περίπου)
  • Reading:  35 λεπτά (περίπου)

Το τεστ περιλαμβάνει τους ακόλουθους τύπους ασκήσεων:

  • Πολλαπλών επιλογών: οι υποψήφιοι διαβάζουν ένα κείμενο ή ακούνε μία μαγνητοφώνηση και κατόπιν απαντάνε τις ερωτήσεις. Κάθε ερώτηση έχει τρείς επιλογές, μόνο η μία επιλογή είναι σωστή. 

Εξέταση

Έντυπη Μορφή Εξέτασης

Ηλεκτρονική Μορφή Εξέτασης

Διάρκεια

Δομή

Διάρκεια*

Δομή

Listening & Reading
(Κατανόηση Προφορικού & Γραπτού Λόγου)

Listening: περίπου  50 λεπτά

4 μέρη /50 ερωτήσεις

περίπου 60 λεπτά - μέγιστη διάρκεια 90 λεπτά

περίπου 26-28 ερωτήσεις

Reading: 70 λεπτά

4 μέρη/60 ερωτήσεις

περίπου 30 ερωτήσεις

Σύνολο  :120 λεπτά

Σύνολο: 110 ερωτήσεις

Σύνολο 60-90 λεπτά

Σύνολο: περίπου 56-58 ερωτήσεις

*Σημείωση: Όλες οι μορφές εξέτασης LanguageCert Test of English (LTE) A1-C2 Listening & Reading (έντυπη & ηλεκτρονική-adaptive) δεν έχουν προκαθορισμένη διάρκεια για την ολοκλήρωση των ενοτήτων Listening & Reading. Οι διακριτές διάρκειες που παρέχονται παραπάνω είναι μόνο ενδεικτικές. Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διακριτική τους ευχέρεια για το πώς θα διαθέσουν τον χρόνο για την ολοκλήρωση των δύο ενοτήτων. Σημειώστε ότι τα προσαρμοστικά τεστ (adaptive tests) έχουν διαφορετικούς χρόνους, καθώς προσαρμόζονται σε κάθε υποψήφιο ξεχωριστά. Η μέγιστη διάρκεια της εξέτασης είναι 90 λεπτά, αλλά η εξέταση διαρκεί περίπου 60 λεπτά. Για μαθητές χαμηλότερου γνωστικού επιπέδου, η εξέταση μπορεί να διαρκέσει λιγότερο.


Πώς βαθμολογούνται οι γραπτές εξετάσεις;

Στις γραπτές εξετάσεις LTE A1-C2, η βαθμολόγηση ορίζεται βάσει της συνολικής επίδοσης των υποψηφίων στις δύο ενότητες γλωσσικών δεξιοτήτων.

 Η τελική βαθμολογία του υποψηφίου δεν είναι αποτέλεσμα του μέσου όρου των βαθμολογιών που επιτεύχθηκαν στα δύο μέρη της εξέτασης (Listening and Reading), ούτε αντιστοιχεί άμεσα και αποκλειστικά στην αναλογία σωστών/λάθος απαντήσεων. Η τελική βαθμολογία υπολογίζεται βάσει του συνόλου των σωστών απαντήσεων και του επιπέδου δυσκολίας των ερωτήσεων που απαντήθηκαν σωστά.

Κάθε υποψήφιος λαμβάνει ένα πιστοποιητικό που αναφέρει τη βαθμολογία που πέτυχε σε καθεμία από τις δυο ενότητες που εξετάστηκε, καθώς και τη συνολική βαθμολογία. Η συνολική βαθμολογία κατατάσσει την επίδοση του υποψηφίου στην αγγλική γλώσσα στα επίπεδα A1 έως C2, όπως αυτά ορίζονται στο CEFR. Μόνο οι υποψήφιοι που δε συγκεντρώνουν την ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία (μικρότερη από 10 βαθμούς) για την κατάκτηση του επιπέδου Α1, δε  λαμβάνουν πιστοποίηση γλωσσικού επιπέδου.

The LTE Scaled Score

Scaled Score

CEFR Level

0 – 9

Below A1

10 – 19

A1

20 – 39

A2

40 – 59

B1

60 – 74

B2

75 – 89

C1

90 – 100

C2