Γλώσσα:
Αρχική Breadcrumb Separator Image Ισπανικά Breadcrumb Separator Image Σχετικά με το Universidad de Salamanca (Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα)

Σχετικά με το Universidad de Salamanca (Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα)

 

Το Universidad de Salamanca (Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα), σημείο αναφοράς στην ακαδημαϊκή κοινότητα για τη διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας παγκοσμίως, αποτελεί το πρώτο ισπανικό πανεπιστήμιο που προσέφερε μαθήματα ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα σπουδών του στην εκμάθηση της ισπανικής ως ξένης γλώσσας το 1929. Έκτοτε συνεχίζει αδιάκοπα το ακαδημαϊκό και διδακτικό του έργο.

Το Universidad de Salamanca, μέσω του τμήματος Cursos Internacionales Universidad de Salamanca (CIUSAL), ασχολείται με όλους τους τομείς που σχετίζονται με την ισπανική ως ξένη γλώσσα: την εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών, την παραγωγή υλικών που σχετίζονται με τη μάθηση και τη διδασκαλία, και την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ επίσης συνεργάζεται με φορείς για την προώθηση της ισπανικής γλώσσας και έχει αναλάβει βραβευμένες πρωτοβουλίες σχετικά με τη διάδοση του ισπανικού πολιτισμού και των αξιών του.

Το 1997, το Universidad de Salamanca μαζί με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, την Alliance Française και το Goethe Institut, δημιούργησαν τις εξετάσεις BULATS (Business Language Testing Service). Από το 2017 και εξής, οι εξετάσεις ισπανικών BULATS του Universidad de Salamanca διεξάγονται μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που παρέχεται από τη μητρική εταιρία της LanguageCert, την PeopleCert, υπό τη νέα ονομασία LanguageCert USAL esPro.