Γλώσσα:
Αρχική Breadcrumb Separator Image Τουρκικά Breadcrumb Separator Image About AÜ TÖMER

Σχετικά με το Ankara Üniversitesi TÖMER (Πανεπιστήμιο της Άγκυρας TÖMER)

Ankara Üniversitesi (Πανεπιστήμιο της Άγκυρας)

Το Ankara Üniversitesi (Πανεπιστήμιο της Άγκυρας) αποτελεί το πρώτο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ιδρύθηκε στη Δημοκρατία της Τουρκίας. Αποτελείται από δεκαοκτώ τμήματα, ένα κρατικό ωδείο, έντεκα επαγγελματικές σχολές και ένα κολέγιο, και έχει ως απώτερο στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε διάφορους τομείς, ώστε να γίνει ο κάθε μαθητής του πρωτοπόρος στο πεδίο ενδιαφέροντος του.

Το 2017, το Ankara Üniversitesi επιλέχθηκε ως ένα από τα δέκα καλύτερα ερευνητικά πανεπιστήμια στην Τουρκία, με διδακτικό προσωπικό πάνω από 4.000 άτομα και 4.076 διοικητικούς υπαλλήλους. Την ίδια χρονιά, προσέφερε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά διπλώματα σε περισσότερους από 40.000 μαθητές.

TÖMER - Turkish and Foreign Languages Teaching and Research Centre (Κέντρο Εκμάθησης και Έρευνας Τουρκικών και Ξένων Γλωσσών)

Το TÖMER -  Turkish and Foreign Languages Teaching and Research Centre (Κέντρο Εκμάθησης και Έρευνας Τουρκικών και Ξένων Γλωσσών) ιδρύθηκε το 1984 ως "Κέντρο Εκμάθησης Τουρκικής Γλώσσας" (Türkçe Öğretim Merkezi), με στόχο να διδάξει την τουρκική γλώσσα σε ξένους φοιτητές από όλο τον κόσμο. Το TÖMER αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που διδάσκει τουρκικά και διενεργεί εξετάσεις τουρκικών, ως ξένη γλώσσα στην Τουρκία.

Αργότερα, το TÖMER επέκτεινε σταδιακά το αντικείμενο της εστίασης του, συμπεριλαμβάνοντας τη διδασκαλία γλωσσών όπως αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, αραβικά, περσικά, ρωσικά, κινέζικα, κορεάτικα και βουλγαρικά, καθώς και μαθήματα που προσφέρονται στα οθωμανικά τουρκικά, την παλαιότερη μορφή της τουρκικής γλώσσας. Το έργο που έγινε σε ότι αφορά τη διδασκαλία γλωσσών, η ποικιλία των γλωσσικών μαθημάτων που προσφέρονται και τα σχέδια της Ε.Ε. που ολοκλήρωσε ως συντονιστικό ίδρυμα, συντέλεσαν στο να καθιερωθεί το TÖMER ως το κορυφαίο ίδρυμα σε αυτούς τους τομείς. Το TÖMER συνεχίζει την αποστολή του μέσω των διαφόρων παραρτημάτων του σε όλη την Τουρκία, της συνεργασίας με άλλα κορυφαία ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, και τη συμμετοχή σε έργα της Ε.Ε.